Csökkenő ABC Növekvő
Saját kiadványok

VADÁSZUTAK VIII. - ÚJ!!

VADÁSZUTAK VIII. - ÚJ!!

2990.- Ft

+ postaköltség


» További kiadványok

Nyitólap / Archívum / Hírek / Oroszlánok, oroszlánok, oroszlánok... nyomtatás

Hírek: Oroszlánok, oroszlánok, oroszlánok...

Kiváló eredménnyel zárult kísért oroszlán vadászatunk a Dél-afrikai Köztársaság North-West tartományában. A 20 km-re levő Botswanaból átnyúló Kalahári félsivatagos bozótjában 5 hatalmas hímoroszlán, 1 43,75 inches fekete lóantilop, 1 50 inches nagy kudu és 1 40 inches jávorantilop került terítékre. Izgalmas vadászat, nyomkeresés és a végletekig feszült cserkelések szórakoztatták vendégeinket.

Íme egy rövid összefoglaló a tapasztalatainkról:

A terület Johannesburgtól 475 km-re található, amely ca. 5 órás autóúttal érhető el. Először nyugatra Vryburg-ig, majd északra Botswana felé halad az út. Az utazás kényelmes terepjárókkal történik, az út nagy része nagyon jó minőségű, az utolsó egy óra a földút. A legközelebbi város Stella, a Kalaháriban fekvő kis település.

A vadászterület kifejezetten az oroszlán vadászatra létesített, magas kerítéses farm, ahol viszont a vadászat nem mindig egyszerű! A területen belül kisebb kertek nincsenek, tehát a kerítésen belül szabadon jár, kel a vad. Nem a terület nagysága az, ami igazán vadásziassá teszi az itteni cserkelést, hanem a fedettsége. Sok helyen szinte átláthatatlan tüskés bozótos, amiben a cserkelés igazán torokszorító tud lenni. Csak egy példa: Voltunk olyan helyzetben hogy egy „lenyomozott" ca 1 x 2 km-es kockában 3 oroszlán után mentünk be. Néhol a látótávolság pár méter volt és ilyenkor az ember szíve tényleg a torkában dobog! A helyiek annyira veszélyesnek is tartották a helyzetet, hogy egy nyitottabb részen megálltunk, egy bokor egyik oldalán elhelyezkedtünk és inkább várakoztunk hátha megmozdulnak valahol a nagymacskák. Ez volt a stratégia, ami sajnos nem jött be, így folytattuk a nyomkövetést... A végén az egyik oroszlán feje és nyaktöve megjelent az előttünk lévő cserjeszint között és akkor érte a halálos lövés...

A camp a terület mellett található közvetlenül, igazából onnan kikanyarodva máris bent vagyunk a vadászterületen. Ez nagy előny, hisz 5 perc autózással bármikor kényelmesen elérhető. Tágas nádfedeles kőházak várják a vadászokat. Általában egy franciaágy és egy különálló ágy, szekrény, illetve zuhanyzós fürdőszoba ami a rendelkezésre áll. Mi egy és kétágyas elhelyezést kaptunk, ez mindig a foglaltságtól, csoport nagyságtól függ. A házikók egyébként 2 főre is nagyon kényelmesek. Napi mosatás, takarítás, törülköző csere a szolgáltatások, amiket kapunk. Pár házban széf is van, érdemes az értékeket ott biztonságban tudni.

Az étkező, a társalgó, a bár és a konyha klasszikusan itt is egy épületben található, nagy ablakos ajtókon keresztül léphetünk ki az udvarra, ami az esti tábortűz és a beszélgetések helye.

Az ellátás nagyon jó, reggelre indulás előtt (ca. 7 órakor) toast kenyér és kávé, majd délelőtt 11 óra felé „brunch", ami náluk az ebéd helyett van és kibővített reggelit jelent. Este vadászat után (ca. 19 óra) meleg és bőséges vacsora, ami legtöbbször vadhús sok zöldséggel.

Napközben a bárpult és bármikor elérhető gyümölcs, joghurt  ami a rendelkezésünkre áll.

A vadászathoz természetesen a hűtőtáska hideg üdítővel, ásványvízzel feltöltve folyamatosan az autókon van.

 

Vadászat:

Mi 4 nap alatt lőttünk 5 oroszlánt, 1 jávorantilopot (40 inch!), 1 fekete lóantilopot (43.75 inch) és 1 kudut (50 inch). Az első másfél nap eredménytelenek voltunk, tehát igazából 3,5 nap volt amikor sikeresen vadásztunk. Az 5 oroszlánt 2,5 nap alatt hoztuk terítékre, az utolsó nap már csak antilopok után jártunk.

Amik fontos tapasztalatok / tanácsok:

-          Az oroszlánt vadászó csapat áll egy nyomkeresőből, egy hivatásos vadászból, a vadászvendégből és még egy hivatásos kísérőből, akinek a dolga csak a „biztonság".

-          A kertben több oroszlán is él, így nagyon fontos a folyamatos fegyelmezett viselkedés és magasfokú figyelem, hisz bármelyik pillanatban komolyra fordulhat a helyzet!

-          Az oroszlán mozgás mindig az esti órákban volt a legjobb. Napközben szinte alig voltak nyomok, aludtak egy sűrűben. Az utakat egyébként általában este átfésülik autó mögé kötött ágakkal, hogy a reggeli mozgás jól látható legyen.

-          Lőtávolság oroszlánra: 10 - 40 (50) méter

-          Éjszakai vadászat nincs, sőt este 17 óra után új nyomot már nem vesznek fel (megint a biztonság miatt).

-          A kertben látott - előforduló vadfajok: kafferbivaly, fekete lóantilop, nagy kudu, kövi antilop, duiker, sakál, kék gnu, zebra, zsiráf, impala, vörös tehénantilop, hóka antilop,vízibak, jávorantilop, pávián.

-          A vadászterületen a vadászat véget ér amint az oroszlánok megvannak és más vadfajt nem akarnak a vendégek lőni. Amennyiben több és magas trófeaminőségű vad elejtésére van igény, van másik - sokkal gazdagabb  - terület, ahova átköltöztetik a csoportot.

 

Fegyverek:

Vannak bérelt fegyverek (375 H&H), amikkel próbalövést kell tenni első vadásznap reggelén.

 

Várunk továbbra is minden kedves érdeklődőt!!

Részletes ajánlatunk után érdeklődjön elérhetőségeinken!

 

Kapcsolódó képek

Dél-afrika_oroszlán_01

Dél-afrika_oroszlán_01

Dél-afrika_oroszlán_02

Dél-afrika_oroszlán_02

Dél-afrika_oroszlán_03

Dél-afrika_oroszlán_03

Dél-afrika_oroszlán_04

Dél-afrika_oroszlán_04

Dél-afrika_oroszlán_05

Dél-afrika_oroszlán_05

Dél-afrika_jávorantilop 40 inch

Dél-afrika_jávorantilop 40 inch

Dél-afrika_kudu 50 inch

Dél-afrika_kudu 50 inch

Dél-afrika_sable 43,75 inch

Dél-afrika_sable 43,75 inch

Dél-afrika_camp_1

Dél-afrika_camp_1

Dél-afrika_camp_2

Dél-afrika_camp_2

Dél-afrika_camp_3

Dél-afrika_camp_3

Dél-afrika_camp_4

Dél-afrika_camp_4

Kapcsolat

Kérdése van, vagy információra van szüksége?

E-mail: info@vadaszutak.hu

Ízelítő a galériából:

Namíbia vadászat_05

Namíbia vadászat_05

Zimbabwe nádi antilop_01

Zimbabwe nádi antilop_01

Oroszország - Hakaszföld Szállás_02

Oroszország - Hakaszföld Szállás_02

Zimbabwe tájkép_08

Zimbabwe tájkép_08