Csökkenő ABC Növekvő
Saját kiadványok

VADÁSZUTAK I.

VADÁSZUTAK I.

2990.- Ft

+ postaköltség


» További kiadványok

Nyitólap / Fajleírások / Tien-san maralszarvas (Cervus elaphus songaricus)

Tien-san maralszarvas (Cervus elaphus songaricus)

Kazahsztánban és Közép-Ázsiában a Tien-san maral él, míg Mongóliában (Altaj) és Dél-Szibériában az Altaji maral honos. Külön vannak feltüntetve az SCI rekordkönyvében is. A két maralfaj színben, hangjukban, testfelépítésben és agancsformát tekintve majdnem azonos. Az Altaji némileg különbözik a Tien-san maraltól, hisz valamelyest kisebb és színe halványabb, valamint koponyája is némiképp eltér.
Elnevezések: Wapiti de Asia Central (spanyol), Wapiti d'Asie Centrale (francia). Korábban közép-ázsiai wapitinek nevezték.
Körülbelül 40.000 évvel ezelőtt vándorolt a maralszarvas a Bering-szorosnál még meglévő földnyelven Ázsiából Amerikába. Ugyanez a szarvas ma észak-amerikai wapiti néven él Észak-Amerikában.
A bikák marmagassága eléri a 150-1 55 cm-t, súlya pedig a 300 kg-t. Színe télen világos szürkésbarna vagy sárgásbarna, feje, nyaka, hasa és lábai sötétebb barnák. A tehenek színe egyenletesebb, nem sötétednek oldali és hasi részen. A bikák nyáron egyenletesebb vörösesbarna színűek, a hasuk nem sötét és a tükrük élénkebb vörös. A tehenek nyáron hasonlítanak a bikákra, bár valamennyire világosabbak és elég jól kivehető oldalcsíkuk van.

Képek a fajról

Tien-san maralszarvas (Cervus elaphus songaricus)

Tien-san maralszarvas (Cervus elaphus songaricus)

Kapcsolat

Kérdése van, vagy információra van szüksége?

E-mail: info@vadaszutak.hu

Ízelítő a galériából:

Oroszország - Kamcsatka barnamedve_01

Oroszország - Kamcsatka barnamedve_01

Oroszország - Kurgan Szibériai őzbak_844g

Oroszország - Kurgan Szibériai őzbak_844g

Mauritius tájkép_11

Mauritius tájkép_11

Lettország hajtóvadászat (2012)_10

Lettország hajtóvadászat (2012)_10