Csökkenő ABC Növekvő
Saját kiadványok

Csergezán Pál Emlékalbum

Csergezán Pál Emlékalbum

9900.- Ft

+ postaköltség


» További kiadványok

Nyitólap / Leírások / Alaszka / Vadászterület, szállás nyomtatás

Alaszka: Vadászterület, szállás

Alaszka - Vadászterület, szállás

Vadászterület I.
A parti barnamedve vadászat nem a Kodiak-szigeten (ahol a licence hozzáférés a leírtak miatt bizonytalan), hanem az Alaszkai-félszigeten, az Izembek Nemzeti Vadvédelmi Területen történik. Az Izembek Nemzeti Vadvédelmi Terület az Alaszkai-félsziget déli részén található. A rezervátumot azért hozták létre, hogy megvédjék az ottani medve populációt és a csodálatos tájat. Partnerünk az egyetlen outfitter, akiknek engedélye van kísért vadászatokra ezen a területen. A páratlan években azonban csak ősszel, a páros években csak tavasszal van lehetőség itt barnamedve vadászatra. A tavaszi vadászatok mindegyike 11 vagy 16 naposak, az ősziek 10 vagy 16 naposak. A vadászat során gyakoriak a viharos szelek és az esőzések. Ezek a területek a világ legnagyobb barnamedve állományával büszkélkedhetnek. Elvárható trófeaméret: 9 - 11 láb.

Vadászterület II.
A mi elsődleges jávorszarvas vadászterületünk a Nowitna Nemzeti Vadvilág Rezervátum déli részén található, egy exkluzív terület a Yukon-folyó középső vízgyűjtő területén. Ez a vadászterület hozzávetőlegesen 800.000 hektár földterületet tesz ki és 200 mérföldnyi folyóhosszon van lehetőség vadászni. Outfitterünk családja több évtizede él itt és kísér vadászvendégeket jávorszarvasra. Partnerünk édesapja fogadta először itt a vadászvendégeket, aki a mai napig aktívan segíti immáron a fia üzletét. A kísérő vadászok mindegyike helyi prémvadász, akik jól ismerik a területet és gyakorlott vadásztatók.
A szezonban két terminust vadásztatnak, összesen ca. 10-14 vadászt. Ezek fix, 2 évre előre tudható 12 napból és 10 vadásznapból álló időszakok (általában szeptember 4-15 és 15-26 között).

 

Szállás
A vadászok sátras (spike) táborokban kettesével vannak elhelyezve, amelyek 2 kisrepülős úttal érhetőek el. Először a teljes terminusra lefoglalt vadászokat egy kisrepülővel Fairbanksből egy közel egyórás repülőútra lévő tó partjára szállítják el, ahol pár házból álló kis település is van. Innen aztán kettesével, hidroplánnal teszik le a vadászokat a folyó különböző szakaszán kialakított táborokig.A táborok nagyon egyszerűek, komfort nélküliek. Az étkező sátorban elhelyezett vaskálya mellett lehet este átmelegedni, de a fekhelyek fűtés nélküli 2 személyes sátrak, ahol egy nagyon jó hálózsákra van szükség.

Norvégia - vadászterület, szállás

A vadászterület Oslo-tól északnyugatra kb. 350 km-re helyezkedik el, 3.500 hektár nagy és a Hardangervidda Nemzeti Park területén található. Az Oslo-i reptérről 1 óra vonatúttal érhetjük el Dramment, ahol a partnerünk már várja a vadászokat. Onnan biztosítják a transzfert gépkocsival (1,5 óra) a terület határáig, ahol motorcsónakkal (kb. 45 perc) és 15 perces gyaloglással érhetjük el a camp-et, ami a civilizációtól teljesen elzártan, csodálatos környezetben fekszik.

A szállás egy tipikus norvég magánházban van, ahol megfelelő szolgáltatásokat (kényelmes szobák, meleg víz) és finom ételeket biztosítanak a vendégek részére a tulajdonosok. A család 1930 óta, több generáción keresztül él itt. Egyedül wc nincs a házban, ami a házon kívül található.

szállás_01

szállás_01

szállás_02

szállás_02

További információk az országról:

Kérjük válasszon:

Kapcsolat

Kérdése van, vagy információra van szüksége?

E-mail: info@vadaszutak.hu

Ízelítő a galériából:

Tádzsikisztán - szállás_05

Tádzsikisztán - szállás_05

Kanada - Labrador vadászat_08

Kanada - Labrador vadászat_08

Dél-Afrika Jagdcamp (Mpumalanga)_01

Dél-Afrika Jagdcamp (Mpumalanga)_01

Oroszország - Kamcsatka horgászat_01

Oroszország - Kamcsatka horgászat_01