Csökkenő ABC Növekvő
Saját kiadványok

VADÁSZUTAK VII. - ÚJ!!

VADÁSZUTAK VII. - ÚJ!!

2990.- Ft

+ postaköltség


» További kiadványok

Oroszország - Kamcsatka : Referenciák

Jávorszarvas vadászat (2009 - ősz): 3 jávorbikát (ca. 32,27 és 25 kg trófeatömegűek) és 1 közepes barnamedvét sikerült terítékre hoznunk a 10 napos vadászat alatt.

Barnamedve vadászat (2010 - tavasz): Vendégünk lőtte a legnagyobb medvét az idei szezonban Kamcsatka egyik területén. A szerencsés vadász az első vadásznap 2 medvét hozott terítékre, abból a nagyobbik 3,2 méter hosszú (az orra hegyétől a farka végéig), testtömegét 350-370 kg közöttire saccoltuk.

Jávorszarvas vadászat (2012 - tél): 2 szlovák vendégünk 2 kapitális jávorbikával tért haza és a csoportunk mind a 6 tagjának (2 szlovák, 2 francia és 2 mexikói vadász) sikerült terítékre hoznia a kamcsatkai óriások 1 szép példányát.

Jávorszarvas vadászat (2013 - ősz): 2013-ban először vadásztattunk az őszi időszakban lovas vadászaton Kamcsatkán. Korábban csak gyalogos cserkelő vadászatra és hómobilos téli vadászatra küldtünk ki vendégeket, de a mostani "próba" kivételes sikerrel zárult!

Vendégeink így számolnak be a szeptember 23 - október 07-i kint töltött vadásznapok emlékeiről:

Ezúton szeretném Nektek megköszönni azt a felejthetetlen kalandot, amit szervezésetekben egy lovas kamcsatkai jávorvadászat folytán éltem át.
Régi álmom vált valóra, mikor szeptember végén egy hosszúra nyúlt utazás után leszálltunk Petropavlovszkban, ahol pont olyan időjárás fogadott, amire itthon felkészültünk, vagyis esett az eső és fújt a szél. Szerencsére a továbbiakban a tíz napos vadászat alatt csodálatos, bár kicsit meleg, késő őszi idő volt, az esőkabátomat is csak egyszer tudtam kipróbálni. Talán ennek is tudható be, hogy a vadászat alatt semmiféle jávorbőgésre utaló hangot nem hallottam.
A fővárosból először kisbusszal, majd egy lánctalpassal meglehetősen fáradtan értük el a táborunkat, ami az egész túra alatt a vadászatok kiindulópontja volt. A hosszú utazás után jól esett végre elnyújtózni, bár álom nagyon nehezen jött a szememre.
Mivel saját fegyvert az orosz nehézségek miatt nem tudtunk magunkkal vinni, ezért reggeli után a próbalövéseket tettünk a kapott fegyverekkel. Az én fegyveremre szerencsére sikerült felszerelni a Moszkvából hozott szereléket, és az itthonról hozott távcsövet, így egy nagyon precíz puskával vághattam neki a kalandnak.
A vadászat minden nap egy nem túl korai reggeli után kezdődött és hol korábban, hol később este fejeződött be. Kicsit tartottam a sok lovaglástól, de szerencsémre a vártnál sokkal jobban bírtam, sőt többször még nekem kellett noszogatni a vezetőmet, hogy még csak menjünk tovább, mert így semmi baja nem lesz a hátsó felemnek.
A második napon estefelé láttam meg az első jávorbikát, amire lövést tennem nem sikerült, de a látványa felejthetetlen marad számomra. Erre aztán nagyon fellelkesedtem, főleg miután beértem a táborba és azzal vártak a többiek, hogy vadásztársam már meg is lőtte a bikáját. Ráadásul milyen gyönyörű bikát!

Azt akkor még nem tudtam, hogy ezek a dolgok fogják bennem hosszú napokon keresztül tartani a lelket ahhoz, hogy végig ki kell használni a rendelkezésre álló időt, és menni-menni addig, amíg rám nem mosolyog a vadászszerencse. A következő öt nap ugyanis úgy telt el, hogy a gyönyörű tájon és pár nyomon kívül semmit nem láttam.
Így jött el a vadászat nyolcadik napja, amiben valami megérzés folytán különösen bíztam, sőt előtte este kiadós fürdéssel és borotválkozással fel is készültem. És tényleg bejött, amit reméltem. Már indulás után nem sokkal láttunk egy bikát, de valamiért viszonylag messziről a sűrű erdőben meglépett előlünk. Ami utána történt, az legmerészebb álmomba sem jött volna elő. Egy sűrű vízparti erdő mellett mentünk, mikor kísérőm elkezdett integetni és kiabálni, hogy jön a bika és lőjem, lőjem! Én először semmit nem láttam, de aztán ahogy hátrafordultam, látom, hogy egy hatalmas fekete tömeg ront kifelé a sűrűből egyenesen felénk. Szerencsére ritkább erdőben álltunk, így amikor kiért már rá is tudtam lőni. Ezt a lövést jól jelezte, de azért a biztonság kedvéért futtában még négy lövést adtam le rá, mire összerogyott. Az történt, hogy valószínűleg a gyenge látású szerelmes jávorbika összekeverte a lovas csapatunkat más jávorokkal, ezért futott egyenesen felénk a sűrűből. Leírhatatlan volt az öröm és a megkönnyebbülés, hogy sikerült ezt a hatalmas és gyönyörű vadat elejtenem!
A hátralévő két napot aztán már csak pihenéssel és egy kis városnézéssel töltöttük, rákészülve a hosszú hazautazásra.
Mindent összevetve, csodás tíz napot töltöttünk a világnak ezen a háborítatlan vadonjában, ahol még mindig „ÓRIÁSOK" élnek. Az teljesen egyértelmű volt, hogy nem lesz egyszerű feladat ilyen hatalmas területen, viszonylag ritka állomány mellett meglőni az áhított vadat, de kitartással és egy jó adag szerencsével ez sikerült. Maga a szervezés és az ellátásunk számomra a reméltnél sokkal jobb volt és vadásztársam is nagyon jó társaságnak bizonyult.
Köszönet Nektek mindenért, amivel hozzásegítettetek engem legnagyobb vadászálmom beteljesüléséhez
."

Kis csapatunk másik tagja egy hosszú beszámolóban részletezte nekünk élményeit, melyből most egy rövid részt idézünk:

Másnap reggel, reggeli után már fél 9 órakor elindultunk. A módszer ugyanaz volt, de az eredmény más..... Alig mentünk el a tábortól egy kilométerre, amikor az erdő avarszőnyegén egy elhullajtott jávorlapát feküdt. Nem volt nagy, fiatal bikától származott, az eső, a hó már fehérre lúgozta, az egerek is megrágták már, de nekem akkor is az első jávorlapát volt, és jó előjelnek is bizonyult. Bujkálva, csavarogva az erdőben a déli „harangszóig" három jávortehenet láttunk. Az első egy patak menti nyaras, dzsungeles sűrűben kelt fel és jól megbámult bennünket. Félkörívben mentünk el mellette, és a kicsit „bamba" jávornak megfelelően alig mozdult odébb, de bika sajnos nem volt vele. Nyugodtan tűrte, hogy meglőjem... a fényképezőgépemmel. A másik kettő már nem volt ilyen szolgálatkész. Ahogy felálltak a lovak által ütött zajra, már trappoltak is el. Csak ormótlan fejüket, nagy fülüket, és jellegzetes hosszú ügetésüket lehetett látni. De azok is jávorszarvasok voltak, és egy délelőtt ennyi jávort látni, az már csak jót jelenthetett.
Dél körül járt az idő, és már erősen gondolkodtam, hogy valahol le kéne szállni a lovakról egy kis kajálás, meg lábnyújtogatás miatt, amikor egy aljnövényzettel fedett, de a fákat illetően ritkásabb helyen Vaszilij megint észrevett egy tehenet. A tehén olyan 100 méterre állt a bokrok között és mindjárt észrevettünk a közelébe egy bikát is. Kaptam a távcsövet, de azonnal lehetett látni, hogy egy kölyökbikáról van csak szó. Kicsit nézegettük őket, Vaszilij várt egy keveset - talán arra, hogy szokásomnak megfelelően fényképeket próbáljak róluk készíteni - és indult is már tovább, amikor a jávoroktól jobbra, a fák között nyögdécselő hangokat hallottam. Azonnal ráismertem a filmekből már néhányszor hallott, a jávorbika jellegzetes nyögéseire, halk ööhh-mözésére, és kézzel-lábbal jeleztem Vaszilijnek, hogy arrafelé figyeljen. Megállította indulófélben lévő lovát, arra fordult és már „transzba" is volt. Én akkor még nem láttam a bikát, de Vaszilij gesztikulálásából érteni lehetett, hogy azonnal le a lóról. Már kanyarította is le a válláról és adta oda a puskát, engem pedig küldött előre, hogy alkalomadtán ne a lovak közvetlen közeléből lőjek. Nyílt területen álltunk, és tőlünk nem messze - olyan 15 méterre - egy kis száraz fácska álldogált. Vaszilij nagyon mutogatott, hogy menjek oda és legyek készenlétben. Hát elég nagy zajjal jutottam csak oda - nálunk erre a szarvasok már kifutottak volna az erdőből - de végül is ott álltam, kezemben a puskával, a fácskát támasztékul használva és vártam a fejleményeket.
Nem kellett sokáig várnom! Tőlünk jobbról, előttünk olyan 70 méterre a fák közül kilépett, mit kilépett, kinyomakodott egy hatalmas jávorbika. Nem sokat kellett nézegetnem, láttam, hogy most vagy soha! A bika testének felső 2/3 -t láttam, a többit az aljnövényzet takarta. Idegességemben, kicsit homályos látásommal, a szürke háttér ellenére, amennyire tudtam, egy irányba hoztam a fegyver célzó részeit a bika elképzelt szívével, és odagyújtottam. A bika egy kicsit úgy megmerevedett, mintha gondolkodna, és nehezen indulna el, de aztán először előttünk keresztbe ment mintegy 20 métert, majd elfordulva, tőlünk elfelé igyekezett. Nekem eszembe jutott az, amit mondtak: ne sajnáld a golyót, amíg látod, lődd! Hát, én nem sajnáltam! .....
A bika elesett. Én egyenesen a bikához igyekeztem, míg Vaszilij pedig félre vitte, és lenyergelte a lovakat. Nem tudom, hogy ezt tapintatból vagy egyszerűen csak racionalitásból tette, de nekem rengeteget jelentett az a negyed óra, amíg egyedül lehettem a bikámmal. Átélhettem újra az elmúlt percek izgalmát, és „birtokba" vehettem. Letérdeltem elé, és csak néztem és néztem. Minden szempontból hatalmas, igazi „ősállat" volt. Egyszerre éreztem csodálatot és szomorúságot iránta, és büszkeséget, hogy e párviadalban én kerültem ki győztesen.
A világ legnagyobb szarvasa és a szarvasfélék legnagyobb trófeája! Soha sem gondoltam, hogy én idáig juthatok! A szerencse kegyeltje lettem
!"

Jávorszarvas vadászat (2013 - tél): December elején, az orosz télben, vadászott a Kamcsatka-félszigeten egy kedves vendégünk. A 30-40 centis hó és a sokszor -25 fokos hideg jócskán megnehezítette a vadászatot. A motoros szánok többször belesüllyedtek a mélyebb hóba, sőt volt, hogy a kisebb patakok jegét is beszakították. A terep tagoltsága és az erdősültsége csak még jobban próbára tették a gépek és a vadászok állóképességét. A siker azonban nem maradt el!
A sok kis kaland és élmény, valamint a távoli táj hóba burkolt szépsége tökéletes fűszerei egy óriás jávorszarvas bika elejtésének. A kamcsatkai tajga nyírfái között fekvő hatalmas, nemes szarvas mellé lépve minden vadász úgy érezheti, hogy felért a saját "uborkafájának" csúcsára.

Havasi kos vadászat (2014): A kamcsatkai havasi juh igazi unikum még a hegyi vadak között is. Barátunk is így gondolta és mivel ez a nemes vadjuh még hiányzott, amúgy igen gazdag gyűjteményéből, megszületett az elhatározás egy komoly kamcsatkai havasi kos begyűjtéséről. Irodánk örömmel szervezte a vadászatot és mi is izgalommal vártuk a kalandot a föld tulsó oldalán. A terület Közép-Kamcsatkán (Milkovo) vagy a félsziget északi részén (Palana) található, a campek mindkét esetben általában modern, szélálló sátrak, amelyek minden nap a vadászat kiindulási pontjai is. A szállás egyszerű, de tiszta, kályhával felszerelt. Általában 800 - 1000 méteres magasságban helyezkedik el a völgyekben.
A vadászat nem indult zökkenő mentesen. Milkovo egy autós transzferrel elérhető, így az időjárás kedvezőtlen alakulása nem befolyásolja a terület elérését. Palana elérése belföldi repülőjárattal történik, így az nagyon kitett az időjárási körülményeknek. Vendégünk Palanába készült így szinte nem is volt meglepő, hogy a híres-hírhedt kamcsatkai időjárás kimutatta a foga fehérjét. Az állandó köd miatt majdnem egy hétig élvezhette barátunk valamelyik orosz szálló vendégszeretetét. Nagy sokára aztán sikerült elérni a vadászterületet, de a helyzet nem sokat javult, hiszen itt meg folyamatosan szakadó eső kellemetlenkedett.
Miután pár nap alatt minden eléggé átázott, sikerült végre a kosok közelébe jutni. Innen, a bírálat után, már barátunk tapasztalata és komoly lőtudása biztosította a sikert két gyönyörű, nagy havasi juh képében!
Tóni, szívből gratulálunk a komoly testi - lelki kihívás leküzdéséhez!

Jávorszarvas vadászat (2014-tél): Gigantikus jávorbikák kerültek terítékre! A Kamcsatka félsziget vad, vulkánokkal tarkított rengetege méltó volt hírnevéhez. Még mindíg a világ legnagyobb jávorszarvasai járják itt a vadváltókat. Partnerünk igazán felkészülten várja a vadászokat, amivel, valamint korrekt hozzáállásával rendszeresen elnyeri vendégeink elismerését és bizalmát. Ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy nem egy közülük visszajáró törzsvendéggé válik.
Az idei csoportunk is maximálisan elégedett volt a szervezéssel és lebonyolítással. A végeredmény pedig: földünk legnagyobb szarasfajának négy nagy bikája.
Kamcsatka pedig, ahol Oroszország össze szagol Alaszkával, ahol óriás szarvasok és medvék osztoznak az erdőkön és ahol a vulkánokon és gejzíreken keresztül érezhető a Föld szívverése, jövőre is várja a vadászat szerelmeseit.

Jávorszarvas vadászat (2015-tél.): Ismét remekelt jávoros csoportunk, mind az 5 vendégünk sikeres vadászatot zárt.

Oroszország - Kamcsatka jávorszarvas_01 (2009)

Oroszország - Kamcsatka jávorszarvas_01 (2009)

Oroszország - Kamcsatka jávorszarvas_02 (2009)

Oroszország - Kamcsatka jávorszarvas_02 (2009)

Oroszország - Kamcsatka jávorszarvas_03 (2009)

Oroszország - Kamcsatka jávorszarvas_03 (2009)

Oroszország - Kamcsatka jávorszarvas_04 (2009)

Oroszország - Kamcsatka jávorszarvas_04 (2009)

Oroszország - Kamcsatka jávorszarvas_05 (2009)

Oroszország - Kamcsatka jávorszarvas_05 (2009)

Oroszország - Kamcsatka jávorszarvas_06 (2009)

Oroszország - Kamcsatka jávorszarvas_06 (2009)

Oroszország - Kamcsatka jávorszarvas_07 (2009)

Oroszország - Kamcsatka jávorszarvas_07 (2009)

Oroszország - Kamcsatka jávorszarvas_08 (2009)

Oroszország - Kamcsatka jávorszarvas_08 (2009)

Oroszország - Kamcsatka jávorszarvas_09 (2010)

Oroszország - Kamcsatka jávorszarvas_09 (2010)

Oroszország - Kamcsatka jávorszarvas_10

Oroszország - Kamcsatka jávorszarvas_10

Oroszország - Kamcsatka jávorszarvas_11

Oroszország - Kamcsatka jávorszarvas_11

Oroszország - Kamcsatka jávorszarvas_12

Oroszország - Kamcsatka jávorszarvas_12

Oroszország - Kamcsatka jávorszarvas_13

Oroszország - Kamcsatka jávorszarvas_13

Oroszország - Kamcsatka jávorszarvas_14

Oroszország - Kamcsatka jávorszarvas_14

Oroszország - Kamcsatka jávorszarvas_15

Oroszország - Kamcsatka jávorszarvas_15

Oroszország - Kamcsatka jávorszarvas_16

Oroszország - Kamcsatka jávorszarvas_16

Oroszország - Kamcsatka jávorszarvas_17 (2012)

Oroszország - Kamcsatka jávorszarvas_17 (2012)

Oroszország - Kamcsatka jávorszarvas_18 (2012)

Oroszország - Kamcsatka jávorszarvas_18 (2012)

Oroszország - Kamcsatka jávorszarvas_19 (2012)

Oroszország - Kamcsatka jávorszarvas_19 (2012)

Oroszország - Kamcsatka jávorszarvas_20 (2012)

Oroszország - Kamcsatka jávorszarvas_20 (2012)

Oroszország - Kamcsatka jávorszarvas_21 (2012)

Oroszország - Kamcsatka jávorszarvas_21 (2012)

Oroszország - Kamcsatka jávorszarvas_22 (2012)

Oroszország - Kamcsatka jávorszarvas_22 (2012)

Oroszország - Kamcsatka jávorszarvas_23 (2012)

Oroszország - Kamcsatka jávorszarvas_23 (2012)

Oroszország - Kamcsatka jávorszarvas_24 (2012)

Oroszország - Kamcsatka jávorszarvas_24 (2012)

Oroszország - Kamcsatka jávorszarvas_25 (2013)

Oroszország - Kamcsatka jávorszarvas_25 (2013)

Oroszország - Kamcsatka jávorszarvas_26 (2013)

Oroszország - Kamcsatka jávorszarvas_26 (2013)

Oroszország - Kamcsatka jávorszarvas_27 (2013)

Oroszország - Kamcsatka jávorszarvas_27 (2013)

Oroszország - Kamcsatka jávorszarvas_28 (2013)

Oroszország - Kamcsatka jávorszarvas_28 (2013)

Oroszország - Kamcsatka jávorszarvas_29 (2013)

Oroszország - Kamcsatka jávorszarvas_29 (2013)

Oroszország - Kamcsatka jávorszarvas_30 (2013)

Oroszország - Kamcsatka jávorszarvas_30 (2013)

Oroszország - Kamcsatka jávorszarvas_35 (2014)

Oroszország - Kamcsatka jávorszarvas_35 (2014)

Oroszország - Kamcsatka jávorszarvas_36

Oroszország - Kamcsatka jávorszarvas_36

Oroszország - Kamcsatka jávorszarvas_37

Oroszország - Kamcsatka jávorszarvas_37

Oroszország - Kamcsatka jávorszarvas_38

Oroszország - Kamcsatka jávorszarvas_38

Oroszország - Kamcsatka jávorszarvas_39

Oroszország - Kamcsatka jávorszarvas_39

Oroszország - Kamcsatka jávorszarvas_40

Oroszország - Kamcsatka jávorszarvas_40

Oroszország - Kamcsatka jávorszarvas_41

Oroszország - Kamcsatka jávorszarvas_41

Oroszország - Kamcsatka jávorszarvas_42

Oroszország - Kamcsatka jávorszarvas_42

Oroszország - Kamcsatka jávorszarvas_43

Oroszország - Kamcsatka jávorszarvas_43

Oroszország - Kamcsatka jávorszarvas_44 (2015)

Oroszország - Kamcsatka jávorszarvas_44 (2015)

Oroszország - Kamcsatka barnamedve_01

Oroszország - Kamcsatka barnamedve_01

Oroszország - Kamcsatka barnamedve_02

Oroszország - Kamcsatka barnamedve_02

Oroszország - Kamcsatka trófeakezelés_01

Oroszország - Kamcsatka trófeakezelés_01

Oroszország - Kamcsatka trófeakezelés_02

Oroszország - Kamcsatka trófeakezelés_02

Oroszország - Kamcsatka szállítóeszköz

Oroszország - Kamcsatka szállítóeszköz

Oroszország - Kamcsatka sózó

Oroszország - Kamcsatka sózó

Oroszország - Kamcsatka jávor vadászat_01

Oroszország - Kamcsatka jávor vadászat_01

Oroszország - Kamcsatka jávor vadászat_02

Oroszország - Kamcsatka jávor vadászat_02

Oroszország - Kamcsatka jávor vadászat_03

Oroszország - Kamcsatka jávor vadászat_03

Oroszország - Kamcsatka jávor vadászat_04

Oroszország - Kamcsatka jávor vadászat_04

Oroszország - Kamcsatka jávor vadászat_05

Oroszország - Kamcsatka jávor vadászat_05

Oroszország - Kamcsatka jávor vadászat_06

Oroszország - Kamcsatka jávor vadászat_06

Oroszország - Kamcsatka jávor vadászat_07

Oroszország - Kamcsatka jávor vadászat_07

Oroszország - Kamcsatka jávor vadászat_08

Oroszország - Kamcsatka jávor vadászat_08

Oroszország - Kamcsatka jávor vadászat_09

Oroszország - Kamcsatka jávor vadászat_09

Oroszország - Kamcsatka jávor vadászat_10

Oroszország - Kamcsatka jávor vadászat_10

Oroszország - Kamcsatka jávor vadászat_11

Oroszország - Kamcsatka jávor vadászat_11

Oroszország - Kamcsatka barnamedve (3,2 m)_01

Oroszország - Kamcsatka barnamedve (3,2 m)_01

Oroszország - Kamcsatka barnamedve (3,2 m)_02

Oroszország - Kamcsatka barnamedve (3,2 m)_02

Oroszország - Kamcsatka barnamedve (3,2 m)_03

Oroszország - Kamcsatka barnamedve (3,2 m)_03

Oroszország - Kamcsatka barnamedve (18 éves)_01

Oroszország - Kamcsatka barnamedve (18 éves)_01

Oroszország - Kamcsatka barnamedve (18 éves)_02

Oroszország - Kamcsatka barnamedve (18 éves)_02

Oroszország - Kamcsatka barnamedve_01

Oroszország - Kamcsatka barnamedve_01

Oroszország - Kamcsatka barnamedve_02

Oroszország - Kamcsatka barnamedve_02

Oroszország - Kamcsatka rövidcsőrű siketfajd_01

Oroszország - Kamcsatka rövidcsőrű siketfajd_01

Oroszország - Kamcsatka rövidcsőrű siketfajd_02

Oroszország - Kamcsatka rövidcsőrű siketfajd_02

Oroszország - Kamcsatka rövidcsőrű siketfajd_03

Oroszország - Kamcsatka rövidcsőrű siketfajd_03

Oroszország - Kamcsatka coboly_01

Oroszország - Kamcsatka coboly_01

Oroszország - Kamcsatka coboly_02

Oroszország - Kamcsatka coboly_02

Oroszország - Kamcsatka barnamedve vadászat_01

Oroszország - Kamcsatka barnamedve vadászat_01

Oroszország - Kamcsatka barnamedve vadászat_02

Oroszország - Kamcsatka barnamedve vadászat_02

Oroszország - Kamcsatka barnamedve vadászat_03

Oroszország - Kamcsatka barnamedve vadászat_03

Oroszország - Kamcsatka barnamedve vadászat_04

Oroszország - Kamcsatka barnamedve vadászat_04

Oroszország - Kamcsatka havasi juh_01

Oroszország - Kamcsatka havasi juh_01

Oroszország - Kamcsatka havasi juh_02

Oroszország - Kamcsatka havasi juh_02

Oroszország - Kamcsatka havasi juh_03

Oroszország - Kamcsatka havasi juh_03

Oroszország - Kamcsatka havasi juh_04

Oroszország - Kamcsatka havasi juh_04

Oroszország - Kamcsatka havasi juh_05

Oroszország - Kamcsatka havasi juh_05

További információk az országról:

Kérjük válasszon:

Kapcsolat

Kérdése van, vagy információra van szüksége?

E-mail: info@vadaszutak.hu

Ízelítő a galériából:

Oroszország - Kamcsatka jávor vadászat_09

Oroszország - Kamcsatka jávor vadászat_09

Ausztria szállás (Hirzkaralm)_Gamshütte_03

Ausztria szállás (Hirzkaralm)_Gamshütte_03

Kanada - Labrador vadászat_11

Kanada - Labrador vadászat_11

Namíbia szállás_Etosha camp_06

Namíbia szállás_Etosha camp_06