Csökkenő ABC Növekvő
Saját kiadványok

Ajándékutalvány

Ajándékutalvány


» További kiadványok

Ausztria: Referenciák

Irodánk 2005 óta folyamatosan vadásztat Ausztriában mormotára, zergére, alpesi kőszáli kecskére, nyírfajdra és siketfajdra. Évente 10-15 vendéget közvetítünk átlagosan. Kérésre szívesen megadunk pár vendégünk elérhetőségét.
Példaként idézünk két vendégünk beszámolójából, akik a 2011-es évben vadásztak a mi szervezésünkben zergére:

Részlet Á. László vendégünk beszámolójából: "Megvolt a kalap! Egy 5 évesre becsült középkorú zerge bakot sikerült terítékre hozni 270 méterről. Nehéz hegyi terepen közel 4 óras mászás után értük el a vadászat helyszínét. A kocsit 1030 méteren hagytuk a völgyben és közel 2000 méterre mentünk fel. A kampó jóval rövidebb, mint a fogarasi zerge kampó (ami varható volt), de a "zerge toll" nagyon szép!!! Sokkal szebb, mint a Fogarasi-havasokban!"

Részlet F. Balázs vendégünk beszámolójából: "Szombaton hazaérkeztünk a vadászatról. A múltkori kérésem meghallgattatott, mert egy nagyon jó, teljesen vad hegyi vadászatban volt részünk. Bár nem értek hozzá, de szerintem nagyon sok volt a vad, már érkezéskor a hüttéből láttunk a hegyen 10-15 zergét. Másnap indulás után folyamatosan láttunk vadat, de a kísérőnk egy öreg zergét akart lövetni velem. Ezzel találkoztunk is délután, én meg 175 méterről jól elhibáztam. Utána tíz perccel szerencsére egy még jobb jött, amit sikerült 230 méterről meglőni. Günter szerint 8-9 éves bak. Szerencsétlen akkorát zuhant le a hegyről, azt hittem egy darabja sem marad épen. A hely nagyon jó volt, a terep kemény volt, de ki lehetett bírni. Köszi a jó szervezést!"

2011-ben három területen is kísértünk nyírfajdra és siketfajdra is egy vendégünket. Vadászunk sikerrel járt és egy utazás alkalmával sikerült mindkét fajdfélét elejteni az Alpokban.

2012-ben (nyírfajd vadászati beszámoló): két vendégünk vadászott nyírfajdra Ausztriában és mindketten eredményesen tértek haza. Az egyikük beszámolóját tesszük most közzé: "A kiskakas vadászata nem ígérkezett olyan nehéznek, mint nagyobbik rokonának elejtése, de azért a közel kétezer méteres magasság és a 1-1,5 m-es hó megdolgoztatott minket. A vadászat előtti Hüttében eltöltött este nagyon hangulatosan telt , vendéglátónkkal késő estig , gyertyafény mellett beszélgettünk. A másnap hajnali derengés meghozta a kakasokat is, a dürgőhelyre mégis csak az öreg kakas mert leszállni. A közel 100 m-es lövés után a kiskakas terítékre került. Ha erőfeszítésben nem is volt nehéz vadászat , a körülmények mégis nagyon emlékezetessé tették ezt az ausztriai vadászatot."

Gyimesi Gyuri barátunk 2012 júliusi zergevadászatáról a következőképpen számol be:

"Legénybúcsú zergék társaságában...

Vannak az ember életében döntések, amelyek képesek megpecsételni, vagy befolyásolni az egész további életét. Ilyen döntés például egy házasságkötés is. Az idei augusztus bőségesen lett megáldva esküvőkkel, két hét eltéréssel jómagam és kedves barátom Paller Attilának is megkongatják az esküvői harangokat. Ha már lakodalomról van szó, nem szabad elfelejtkezni a nélkülözhetetlen hozzávalójáról, a legénybúcsúról sem.
Vadászembernek vadászlegénybúcsú jár, ezért nagyon kellemes meglepetésként ért Attila meghívása zergevadászatra Raurisba, azzal az indokkal, hogy hegyi vadászhoz illő módon búcsúzzunk el a legény korszaktól.
Természetesen nem kellet engem sokáig nógatni, bólintottam is a megtisztelő ajánlatra, úgyis már vágytam közös vadászatra, hosszú beszélgetésekre, egy jó borozásra....
Ez a beszámoló talán kicsit eltér a korábbiaktól, de ez csak azért van így, mert maga a vadászat sem zajlott le a megszokott séma szerint.
Két barát indult el a Természet Paradicsomába (pardon, Raurisba) elbúcsúzni a szingli élettől, közben jót vadászni, pihenni, szórakozni. Rauris egy hatalmas völgyben, hosszan elnyúló, magas hegyekkel körülvett község, ahol senki sem siet sehová. Érkezésünkkor oly nyugalom vett minket körbe, hogy azt éreztük, mintha megállt volna az idő.
Günter fogadott, kedves, mosolygós, jóindulatú, kiváló humorérzékű ember, aki szó szerint felhajtott minket a hüttébe. Örültem is ennek a hegymászásnak, jó edzésnek tartottam a közeledő kaukázusi vadászatom előtt. Felérve a hüttéhez lenyűgözött a látvány, amely elénk tárult és már csak emiatt megérte a fáradozást, mert a kis tisztáson elterülő hütte inkább mesébe illik, mint az igazi világba. Kapásból egy üveg hideg roséval kezdtünk, majd kipakolás és esti zerge megfigyelése.
A terep viszonylag meredek, a csúszós füvön gyakran elcsúszik az ember, így az esti szórakozásunk, mivel zergét nem láttunk, esések számolásából és az azt követő gúnyolódásokból állt. Jól sikerült az éjszaka is, hála az Istennek csak kevés palack bort hoztunk (pedig gondosan válogattuk ki a hegyre felvitt felszerelést), így aránylag időben tudtunk lefeküdni, esélyt adva a fáradt végtagoknak pihentetésére.
Reggel ketté vált a csapat, én Günterrel mentem cserkelni egy vágásba, ahol a zergéket sejtettük, Attilát Günter partizán módra leültette az esti megfigyelő helyre azzal az utasítással, rögtön hívjon, ha mozgást észlel. Nem észlelt. Mi is csak egy darab nagyon fiatal zerge bakocskát láttunk, természetesen nem is bántottuk. Vadászat után Günter miután kitakarította a hüttét, olyan fenséges ebédet főzött, hogy rögtön megvádoltuk azzal, talán ő nem is vadász, inkább háziasszony. Este Günter ragaszkodott ugyan ahhoz a felálláshoz, mint reggel, mi cserkelni, Attila nézelődni fog. Meg is hozta a maga gyümölcsét a hegyiember csökönyössége. Nem is kellet sokat várni, amikor megszólalt Günter telefonja, Attila sms-ben tájékoztatta őt - itt egy bak. A rácserkelés tapasztalt vezetőmmel igazán nem jelentett gondot, 155 méterről, tökéletes pozícióból nem adhattam a baknak esélyt.
Lövés után Attilával oly fenségesen éreztük magunkat, semmi kedvünk sem volt visszatérni a hüttébe, ezért fölmentünk a hegy gerincére „fűben feküdni", élvezni a meleg nap sugarait és kivesézni a világ gondjait. Jutott ám időnk megbeszélni egymás ügyes-bajos dolgait, örömeit, megbeszéltük a közeledő esküvők apró részleteit is, és maradt időnk szót váltani a vadásztervekről is. Mintha a jó Isten is szebbé szerette volna tenni a semmittevést, további öt zerge bak megfigyelésnek a lehetőségével áldotta meg ezt a meghitt pillanatot. Csak a lemenő nap és a hűvösebb levegő adta tudtunkra, itt az idő visszatérni a valóságba, azaz a hüttébe.
Hangos énekeléssel telt el az utunk hazafelé a barátokhoz, kik immár igazi legénybúcsút szerveztek Attilának, de ez már egy másik történet....

PS: Attila engedd meg, hogy még egyszer megköszönjem Neked a vadászlehetőséget, a kiváló társaságot, a tökéletes pihenést, Günter vendégszeretetét és a szép bak trófeáját."

2013 (nyírfajd vadászati beszámoló) tavaszán 4 vendégünk 3 nyírfajd kakast hozott terítékre a szervezésünkben. Egyikük kedves beszámolóját közöljük: "Attila weboldalán ez a vadászat a sok csábítóbbnál csábítóbb ajánlatok között „igazi csemege-ként" van meghírdetve. Mivel Raurisban 2012 júliusában Attila jóvoltából már volt szerencsém vadászni - meglepetés tehát nem érhetett, - ezért kíváncsi voltam, mi az a csemege, amit ily hevesen hírdet. Lehetett ez ügyes reklámhúzás, vagy egy különlegesség is, amely kihagyása későbbiekben a vadászatért dobogó szívet alaposan „megviselné". Nem csupán a kíváncsiság, vagy a kedves barátom leleplezése volt az, ami vezényelt erre a vadászatra, ugyanis volt még egy meghatározó tényező - Attila osztrák partnerének, Günternek tavaly tett ígéretem. Történt ez a hüttében, sikeres zergevadászat után, poharazás közben, amikor Günter nyírfajd trófeáját csodálgattam, megígértem neki 2013-ban én leszek az első nyírfajd vendége. Őszintén szólva, igen nehéz volt ráhangolódnom erre a vadászatra, mivel még mindig a pakisztáni sikerem mámorában élek, de megérte. Megérte annak ellenére is, hogy Rauris igencsak messze esik otthonomtól, felvidék keleti csücskétől. Remélem nem okozok csalódást, amiért most aprólékosan nem írom le a vadászat minden mozzanatát (maradjon ez kellemes meglepetés a jövendőbeli nyírfajd vadásznak), viszont a fényképeken ragyogó arcomról nagyon sok mindent le lehet olvasni. A boldogságtól kezdve, elégedettségen keresztül, teljesen a vadászat iránti szeretetemig minden tükröződik az orcámon. Imádott feleségemmel együtt felejthetetlen hétvégét töltöttünk Ausztriában, (most már igazolni tudom) igazi csemegeként számító nyírfajd vadászaton. Kihagyhatatlan, hangulatos, semmilyen más élménnyel össze nem téveszthető vadászat. Köszönjük szépen Attila! Zsuzsa és Gyuri "

Eddig közvetítésünkkel összesen 6 db I. osztályú alpesi kőszáli kecskét sikerült terítékre hoznia vendégeinknek. A legelsőt 2007-ben, 2009-ben és 2010-ben is 2 - 2-t, míg 2015-ben egyet. A méretek 79 és 93 cm között voltak.

Ausztria alpesi kőszáli kecske_01 (2007)

Ausztria alpesi kőszáli kecske_01 (2007)

Ausztria alpesi kőszáli kecske_02 (2007)

Ausztria alpesi kőszáli kecske_02 (2007)

Ausztria alpesi kőszáli kecske_03 (2009)

Ausztria alpesi kőszáli kecske_03 (2009)

Ausztria alpesi kőszáli kecske_04 (2009)

Ausztria alpesi kőszáli kecske_04 (2009)

Ausztria alpesi kőszáli kecske_06 (2010)

Ausztria alpesi kőszáli kecske_06 (2010)

Ausztria alpesi kőszáli kecske_07 (2010)

Ausztria alpesi kőszáli kecske_07 (2010)

Ausztria alpesi kőszáli kecske_09 (2015)

Ausztria alpesi kőszáli kecske_09 (2015)

Ausztria alpesi kőszáli kecske_10 (2015)

Ausztria alpesi kőszáli kecske_10 (2015)

Ausztria siketfajd_01

Ausztria siketfajd_01

Ausztria siketfajd_02

Ausztria siketfajd_02

Ausztria siketfajd_03

Ausztria siketfajd_03

Ausztria nyírfajd_01

Ausztria nyírfajd_01

Ausztria nyírfajd_02

Ausztria nyírfajd_02

Ausztria nyírfajd_03

Ausztria nyírfajd_03

Ausztria nyírfajd_04

Ausztria nyírfajd_04

Ausztria nyírfajd_09

Ausztria nyírfajd_09

Ausztria nyírfajd_10

Ausztria nyírfajd_10

Ausztria alpesi zerge_01

Ausztria alpesi zerge_01

Ausztria alpesi zerge_02

Ausztria alpesi zerge_02

Ausztria alpesi zerge_03

Ausztria alpesi zerge_03

Ausztria alpesi zerge_04

Ausztria alpesi zerge_04

Ausztria alpesi zerge_05

Ausztria alpesi zerge_05

Ausztria alpesi zerge_06

Ausztria alpesi zerge_06

Ausztria alpesi zerge_07

Ausztria alpesi zerge_07

Ausztria alpesi zerge_08

Ausztria alpesi zerge_08

Ausztria alpesi zerge_09

Ausztria alpesi zerge_09

Ausztria alpesi zerge_10

Ausztria alpesi zerge_10

Ausztria alpesi zerge_11

Ausztria alpesi zerge_11

Ausztria alpesi zerge_12

Ausztria alpesi zerge_12

Ausztria alpesi zerge_13

Ausztria alpesi zerge_13

Ausztria alpesi zerge_14

Ausztria alpesi zerge_14

Ausztria alpesi zerge_15

Ausztria alpesi zerge_15

Ausztria alpesi zerge_16

Ausztria alpesi zerge_16

Ausztria alpesi zerge_17

Ausztria alpesi zerge_17

Ausztria alpesi zerge_18

Ausztria alpesi zerge_18

Ausztria alpesi zerge_19

Ausztria alpesi zerge_19

Ausztria alpesi zerge_20

Ausztria alpesi zerge_20

Ausztria alpesi zerge_21

Ausztria alpesi zerge_21

Ausztria alpesi zerge_22

Ausztria alpesi zerge_22

Ausztria alpesi zerge_23

Ausztria alpesi zerge_23

Ausztria alpesi zerge_24

Ausztria alpesi zerge_24

Ausztria alpesi zerge_25

Ausztria alpesi zerge_25

Ausztria alpesi zerge_26

Ausztria alpesi zerge_26

Ausztria alpesi zerge_27

Ausztria alpesi zerge_27

Ausztria alpesi zerge_28

Ausztria alpesi zerge_28

Ausztria alpesi zerge_29

Ausztria alpesi zerge_29

Ausztria mormota_01

Ausztria mormota_01

Ausztria mormota_02

Ausztria mormota_02

Ausztria mormota_03

Ausztria mormota_03

Ausztria mormota_04

Ausztria mormota_04

Ausztria mormota_05

Ausztria mormota_05

Ausztria mormota_06

Ausztria mormota_06

Ausztria mormota_07

Ausztria mormota_07

Ausztria mormota_08

Ausztria mormota_08

Ausztria mormota_09

Ausztria mormota_09

Ausztria vadászat_01

Ausztria vadászat_01

Ausztria vadászat_02

Ausztria vadászat_02

Ausztria vadászat_03

Ausztria vadászat_03

Ausztria vadászat_04

Ausztria vadászat_04

Ausztria vadászat_05

Ausztria vadászat_05

Ausztria vadászat_06

Ausztria vadászat_06

Ausztria vadászat_07

Ausztria vadászat_07

Ausztria vadászat_08

Ausztria vadászat_08

Ausztria vadászat_09

Ausztria vadászat_09

Ausztria vadászat_10

Ausztria vadászat_10

További információk az országról:

Kérjük válasszon:

Kapcsolat

Kérdése van, vagy információra van szüksége?

E-mail: info@vadaszutak.hu

Ízelítő a galériából:

Namíbia Namíb-sivatag_02

Namíbia Namíb-sivatag_02

Kirgizisztán kőszáli kecske TschonKainda_02 (2009)

Kirgizisztán kőszáli kecske TschonKainda_02 (2009)

Spanyolország vöröslábú fogoly

Spanyolország vöröslábú fogoly

Nepál Kathmandu_25

Nepál Kathmandu_25