Csökkenő ABC Növekvő
Saját kiadványok

Vadászutak Kft - Hasznos tanácsok világutazó vadászoknak

Vadászutak Kft - Hasznos tanácsok világutazó vadászoknak

3490.- Ft

+ postaköltség


» További kiadványok

Nyitólap / Leírások / Románia / Vadászterület, szállás nyomtatás

Románia: Vadászterület, szállás

Partnerünk az egész ország vadászati lehetőségeit tekintve helyismerettel rendelkezik, de 3 fő területrészen ajánljuk elsősorban vadászatainkat: Hargita, Fogaras és a Retyezát. Szálláslehetőségek széles választéka várja az ideutazó nimródokat.

Hargita
Hargita megye területe 6 639 km². Főként a Keleti-Kárpátok hegyeiből áll, mint például a Csíki-havasok (Ciuc), Gyergyói-havasok, Kelemen-havasok és Hargita-hegység. Ezen hegységek főként vulkanikus platókból, hegylábakból, és a sűrűbben lakott folyóvölgyekből állnak.
A Hargita vulkáni hegyvonulat a Keleti-Kárpátokban. Határai északon a Libán-tető, keleten a Csíki-medence, délkeleten a Torjai-hágó, délen a Hatod-hágó, nyugaton a Görgény-Hargita-fennsík. A Hargita a Keleti-Kárpátok vulkáni vonulatának (Kelemen-Görgény-Hargita) része. Északon, a Libán-tetőnél kapcsolódik a Görgényi-havasokhoz, délen, a Hatod-hágónál a Baróti-hegységhez, a Torjai-hágónál pedig a Bodoki-hegységhez. A hegység hossza a gerincvonalon 70 km, szélessége 20-25 km. Három részre tagolódik: Északi-Hargita, Központi-Hargita és Déli-Hargita. Az erdők 1700-1740 méter magasságig terjednek. Ez alatt a fenyvesek az éghajlatnak megfelelően a hegység keleti oldalán 650 méterig ereszkednek le, a melegebb nyugati oldalon 1200 méterig. Bükkösök főleg a nyugati oldal alacsonyabb szintjein fordulnak elő.

Fogaras
Fogaras város Romániában Brassó megyében, Brassótól 67 km-re nyugatra, Nagyszebentől 76 km-re keletre az Olt bal partján fekszik . Egykor Fogaras vármegye névadója és székhelye.
A Fogarasi-havasok a Déli-Kárpátok hegyláncolatának kelet felől második tagja, a Kárpátok legnagyobb tömegű kristályos hegysége. Északon a Fogarasi-medencével határos, amelyen átfolyik az Olt, nyugaton az Olt völgyével és a Vöröstorony-szorossal, délen a Cozia- és a Jézer-hegységgel, keleten a Szág-hegységgel és a Királykő-hegységgel. A névadó Fogaras város a hegységtől északra van. A hegység, melynek élesen határolt főgerince mélyre bevágódott, hatalmas bástyaként egyenesen nyugatról keletre húzódik, a Vöröstoronyi-szorosnál (amely a Szebeni-hegységtől választja el) kezdődik és hirtelen emelkedik 2000 m-nél nagyobb magasságra. Kelet felé a Capu Tamasului horpadása (1556 m) választja el Királykőtől. A felette zord és meredek, de összefüggő láncot képező főgerincből ritka szabályossággal ágaznak ki észak felé egymással párhuzamos, keskeny s felette meredek, de rövid oldalágak, melyeket kisebb-nagyobb patakok (Kerci patak, Ucsa, Brázai patak, Sebes) választanak el egymástól. Csak a hegység keleti részében fakadó Barca, mely egyúttal a Királykő csoportja felé képezi a határt, veszi keletnek útját a barcasági lapály felé, míg a többi folyóvíz mind egyenesen északnak, az Olt felé siet. A Fogarasi-havasok csoportja csaknem közvetlenül a síkságból emelkedik ki, csodálatos képet mutat, mely csak a Magas-Tátra panorámájával hasonlítható össze. 1800 m-ig nyúlik fel rajta a fenyves erdő, azon túl szürkésfehéres sziklaormok és csúcsok következnek, melyeket az év nagy részében hó borít. A mellékágak alját lomberdők takarják. Völgyei tele vannak természeti szépségekkel, melyek a turisták kedvelt kirándulóhelyei. A Fogarasi-havasok déli oldalágai jóval hosszabbak mint az északiak s lassabban, de egyúttal kevésbé szabályosan ereszkednek a síkság felé. A Dimbovica itt a fővölgy, mely a hegység vizeinek nagy részét magába gyűjti. Az állatvilág szintén a magasság változása szerint tagozódik. Alul az erdőlakó emlősállatok közül a barnamedve, a szarvas, az őz, a vaddisznó, a mókus, a vadmacska, a menyét és a borz a jellemző. Feljebb a zerge az uralkodó állatfaj. A madárvilágot alul a rigófélék, a vörösbegy, a cinkefélék, a holló és az egerészölyv képviseli. Feljebb a gerinceken és a havasi legelőkön a kőszáli sas fordul elő nagy számban. A kígyók előfordulása ritka, közülük leginkább a keresztes vipera fordul elő 2000 m magasságig. A halak közül a pisztráng szinte minden vízfolyásban és tóban megtalálható.

Retyezát
A Retyezát-hegység vagy Zerge-havasok a Déli-Kárpátok Retyezát-Godján csoportjának része. Két fontos medence, a Hátszegi és a Petrozsényi veszi közre északon és keleten. Délen a Nyugati-Zsil határolja, nyugaton a Szárkő-hegység, délnyugaton a Godján-hegység, délen a Vulkán-hegység. A hegység legfontosabb része kristályos kőzetekből álló Nagy-Retyezát. A déli, mészkőből álló rész a Kis-Retyezát. Ezek a Bukura-tónál kapcsolódnak össze. A legmagasabb csúcs a Pelága (2509 m), Románia hatodik legmagasabb hegye. Egyéb fontos hegyek: Zlata (2142 m), Șesele (2278 m), Zsudele (2334 m), Bukura (2433 m), Păpușa (2508 m), Nagy-csúcs (Vârful Mare) (2463 m). 60 hegy magassága haladja meg a 2200 métert. A térség legjellemzőbb csúcsa és a névadó a Retyezát-csúcs (2482 m). A Retyezát-hegységben helyezkedik el a legtöbb tengerszem, összesen 82. Románia legnagyobb tengerszeme, a Bukura-tó is itt található; területe 8.5 ha. A legmélyebb tengerszem a Zenóga-tó, mélysége 29 m. A Kis-Retyezátban pedig számos barlang és mély zsomboly található. E földalatti képződmények többsége azonban szigorúan védett és csak engedéllyel járható. A hegység területén 1935-ben kialakított Retyezát Nemzeti Park 38 047 hektár területű, közepén helyezkedik el a 3700 ha-s Iker Tudományos Rezerváció.

Románia tájkép_01

Románia tájkép_01

Románia tájkép_02

Románia tájkép_02

Románia tájkép_03

Románia tájkép_03

Románia tájkép_04

Románia tájkép_04

Románia tájkép_05

Románia tájkép_05

Románia tájkép_06

Románia tájkép_06

Románia tájkép_07

Románia tájkép_07

Románia tájkép_08

Románia tájkép_08

Románia tájkép_09

Románia tájkép_09

Románia tájkép_10

Románia tájkép_10

Románia tájkép_11

Románia tájkép_11

Románia tájkép_12

Románia tájkép_12

Románia tájkép_13

Románia tájkép_13

Románia tájkép_14

Románia tájkép_14

Románia tájkép_15

Románia tájkép_15

Románia tájkép_16

Románia tájkép_16

Románia tájkép_17

Románia tájkép_17

Románia tájkép_18

Románia tájkép_18

Románia tájkép_19

Románia tájkép_19

Románia tájkép_20

Románia tájkép_20

Románia tájkép_21

Románia tájkép_21

Románia tájkép_22

Románia tájkép_22

Románia tájkép_23

Románia tájkép_23

Románia tájkép_24

Románia tájkép_24

További információk az országról:

Kérjük válasszon:

Kapcsolat

Kérdése van, vagy információra van szüksége?

E-mail: info@vadaszutak.hu

Ízelítő a galériából:

 Grönland karibu_01

Grönland karibu_01

Kanada - Labrador feketemedve (2015)_05

Kanada - Labrador feketemedve (2015)_05

Kanada - Labrador horgászat _22

Kanada - Labrador horgászat _22

Spanyolország Beceite kőszáli kecske_21

Spanyolország Beceite kőszáli kecske_21