Csökkenő ABC Növekvő
Saját kiadványok

VADÁSZUTAK II.

VADÁSZUTAK II.

2900.- Ft

+ postaköltség


» További kiadványok

Nyitólap / Leírások / Kamerun / Vadászterület, szállás nyomtatás

Kamerun: Vadászterület, szállás

Őserdei területek
Partnerünk 2000-től szerezte meg a kameruni kormánytól az egyik érintetlen erdei területét, amit The Boumba-nak hívnak. Elszigeteltségének köszönhetően fajgazdagsága és vadállománya gazdag. Nagyon alkalmas a bongó vadászatára, amely trófeaminősége kiváló és nagy mennyiségben található a területen. A bongó mellett az erdei elefánt vadászatára is nagyon ideális ez a rész. A kormány által törpe bivalyra és erdei szitatungára kiadott összes engedélynek pedig a 40%-a ezen a területen vadászható le. A felsoroltakon kívül megtalálható mindegyik duiker alfaj, Bates Pygmi antilop, bozóti disznó és még az óriás erdei disznó is.
2002 óta kapcsolatban vannak egy másik erdei területtel is, melynek a neve Lognia és Kongóval és a Közép-Afrikai Köztársasággal határos területen helyezkedik el, melyet a Lobeke Nemzeti Park véd. Ez egy klasszikus bongós terület, melyet régi erdei utak kereszteznek.
2003-tól a vendégek rendelkezésére áll egy harmadik erdei vadászterület is, DJA, közel a Dja Nemzeti Parkhoz, ahol korábban nem vadászott még senki, még az orvvadászok sem. Itt azonban csak egy elfogadható fly camp van és nincsenek utak. Ez a terület kitűnő szitatungára és csak 1 vadász fogadására alkalmas.
2007-től dolgoznak egy negyedik erdei területen, neve Lokomo.

Vadászati szezon erdei élőhelyeken: A legjobb időszak április közepétől július közepéig tart. Ezekben a hónapokban naponta 3 órás esőzések teszik lehetővé a vadászok számára, hogy a nyomokon elindulva az esőáztatott leveleken hangtalanul cserkeljék be az elejteni kívánt vadat. Normál esetben éjszaka esik, de nem kizárt, hogy a vadász napközben is megázik és ázva tér vissza a camp-be. Partnerünk mindkét területen kitűnő vadászati lehetőséget garantál az elejteni kívánt vadfajtól függően.

Szavannai területek:
A szavannai területeken történő eredményes vadászathoz 5, különböző adottságú területen kialakított, kiválóan felszerelt tábor áll a vendégek rendelkezésére. Ezek közül a legelső az 1997-ben alapított, volt, ami két nemzeti park között helyezkedik el(Bouba Njida Nemzeti Park és La Benoue Nemzeti Park). Ezen a területen lehetőség adódik az egyedülálló Óriás jávorantilop elejtésére, de a vadászat során gyakori látvány egy elvonuló óriási elefántcsorda, víziló vagy éppen oroszlán is. A legfiatalabb camp pedig a Djibao a Bouba Ndjida Nemzeti Park keleti határán helyezkedik el és itt ejtették el az új SCI rekord eland bikát is, ami jól tükrözi ennek a kivételes területnek az adottságait. Az öt egymástól eltérő terület teszi lehetővé, hogy ilyen egyedülálló mennyiségű és minőségű vadat hozzanak terítékre az ezen a területen vadászók.

Vadászati szezon:
A szavannai területen a vadászatra legalkalmasabb időszak a száraz évszakban adódik, ami karácsonytól áprilisig tart.

További információk az országról:

Kérjük válasszon:

Kapcsolat

Kérdése van, vagy információra van szüksége?

E-mail: info@vadaszutak.hu

Ízelítő a galériából:

Grönland hófajd_07

Grönland hófajd_07

Spanyolország tájkép_Beceite_13

Spanyolország tájkép_Beceite_13

Új-Zéland Hokitika

Új-Zéland Hokitika

Ausztria alpesi zerge_16

Ausztria alpesi zerge_16