Csökkenő ABC Növekvő
Saját kiadványok

Dr. Obrusánszky Borbála - Azerbajdzsán

Dr. Obrusánszky Borbála - Azerbajdzsán

2500.- Ft

+ postaköltség


» További kiadványok

Nyitólap / Leírások / Finnország / Vadászterület, szállás nyomtatás

Finnország: Vadászterület, szállás

A vadászterületek Finnország dél-nyugati részén helyezkednek el, Helsinkitől 1 órányi autóútra (Loppi). Ezen a területen a fehérfarkú szarvas állománysűrűsége magas, és nagyon jó az esély egy sikeres vadászatra. A vadászati szezon szeptember végétől tart január közepéig, de a leginkább ajánlott időszak a december és a január. A vadászati mód szinte kizárólag lesvadászat. A lesek komfortosak, jól felszereltek, néha kisebb kunyhó is rendelkezésre áll. A vadászat délután 14 - 15 óra felé kezdődik és sokszor késő éjszakába nyúlóan tart. Etetőhelyeken és nagyobb réteken, vadföldeken vannak a lesek felállítva. Fontos a vastag, meleg öltözék, hisz Finnországban ilyenkor a nagy hó és bőven fagypont alatti hőmérséklet a jellemző. A legtöbb les egyszemélyes, de jól szigetelt és fűthető.
Személyes tapasztalataink alapján a sikeres vadászathoz hó szükséges. Ez javítja a látási viszonyokat és a szórókra koncentrálja a szarvasokat. Az ideális időszak valamivel holdtölte előtt van. Ekkor már jól lehet látni éjszakánként a havon, de még nincs olyan erős fény, ami félénkké tenné a vadat. Előre láthatóan december elejétől már számíthatunk tartós hóra, így a holdciklus számításba vételével, ekkorra célszerű időzíteni a vadászatot.

Egyszerű faházak, kunyhók szolgálnak szállásként, amelyek fürdővel vagy finn szaunával rendelkeznek. Az ételek ízletesek, főleg halból és különböző vadfajokból készült fogások. Előszeretettel fogyasztják a honos vadgyümölcsökből készült leveseket, lekvárokat is. A reggeli, ebéd és vacsora egyaránt bőséges és tápláló.

Finnország vadászház_01

Finnország vadászház_01

Finnország vadászház_02

Finnország vadászház_02

Finnország vadászház_03

Finnország vadászház_03

Finnország vadászház_04

Finnország vadászház_04

További információk az országról:

Kérjük válasszon:

Kapcsolat

Kérdése van, vagy információra van szüksége?

E-mail: info@vadaszutak.hu

Ízelítő a galériából:

Oroszország - Kamcsatka jávorszarvas_09 (2010)

Oroszország - Kamcsatka jávorszarvas_09 (2010)

Kirgizisztán  táj TschonKainda_04

Kirgizisztán táj TschonKainda_04

Törökország vadászat_05

Törökország vadászat_05

Zimbabwe tájkép_40

Zimbabwe tájkép_40