Csökkenő ABC Növekvő
Saját kiadványok

Vadásznapló

Vadásznapló

30000.- Ft

+ postaköltség


» További kiadványok

Országismertetők: Zimbabwe

A Zimbabwei Köztársaság, más néven Dél-Rhodézia vagy Dél-Rodézia egy Magyarország területénél négyszer nagyobb ország, Afrika déli részén terül el. Északon a Zambézi, délen a Limpopo völgye határolja.
Szavannás felszíne észak felé emelkedő lépcsős vidék, amelyet délről a Matabele-fennsík, keletről az Inyanga-hegység határol.

Terület: 390.000 km2
Lakosság: 11,2 millió fő
Főváros: Harare (1,6 millió fő)
Nyelv: shona, ndebele, angol
Vallás: kereszténység, mwari

Az ország egyik fő turisztikai látványossága, a Viktória-vízesés Zambia, Zimbabwe és Botswana felől közelíthető meg, de gyakorlatilag az első két ország osztozik rajta, amiket a zuhatag közvetlen közelében, a Zambézi felett átívelő vasúti híd köt össze. A Zambézi Afrika negyedik leghosszabb folyója. Vízbősége az esős évszak idején akár másfélszeresére is megnövelheti a folyó térfogatát. Széles partszakasza a zuhatag előtt összeszűkül, meggyorsítva ezzel az egyébként is gyors folyású Zambézit, mely a torkolathoz érve a Batoka-fennsíkról zuhan alá közel százméteres mélységbe. Az itt élő bennszülött törzsek már időtlen-idők óta ismerik és tisztelik a zuhatagot, melynek a "mennydörgő gőzölgés" elnevezést adták. Ha északról közelítünk a Viktória-vízeséshez, gomolygó, fehéres párafelhő tűnik a szemünk elé, amely - mintha saját hatalmasságán morgolódna - dübörögve emelkedik a végtelen afrikai ég felé. Egy itt lakó törzs Mo-si-oa Tunyának-, vagyis „Mennydörgő füst"-nek nevezte el.
A Viktória vízesés 1708 méter széles vízzuhataga a legszélesebb a világon. A víz 90-107 méter mélységbe zuhan le, és percenként kb. 550.000 víz ömlik le a szurdokba.
A vízesést David Livingstone 'fedezte fel' 1885-ben, és királynőjéről nevezte el Viktóriának.

Zimbabweben egész évben engedélyezett a vadászat. A száraz téli hónapok (áprilistól októberig) a legmegfelelőbbek a vadászatra. Az átlaghőmérséklet ebben az időben 30 °C és kevés ilyenkor a szúnyog és a kígyó.

Az esős időszak novembertől márciusig tart, és a januártól áprilisig tartó időszak a kapitális elefántok elejtéséhez a legideálisabb.

Térkép:

Információk az országról:

Kérjük válasszon:

Kapcsolat

Kérdése van, vagy információra van szüksége?

E-mail: info@vadaszutak.hu

Ízelítő a galériából:

Alaszkai jávorszarvas_06

Alaszkai jávorszarvas_06

Románia barnamedve_01

Románia barnamedve_01

Kanada - Újfundland karibu_05

Kanada - Újfundland karibu_05

Azerbajdzsán dagesztáni túr_67cm/67cm (kép_02)

Azerbajdzsán dagesztáni túr_67cm/67cm (kép_02)