Csökkenő ABC Növekvő
Saját kiadványok

VADÁSZUTAK V. - ÚJ!!

VADÁSZUTAK V. - ÚJ!!

2990.- Ft

+ postaköltség


» További kiadványok

Országismertetők: Kazahsztán

Kazahsztán, amely korábban a Szovjetunióhoz tartozott, ma már független állam (1991 óta). Fővárosa korábban Akmola, ma Astana, de a legnagyobb és legjelentősebb városa Almaty. Területe beágyazódik az Ural, a Kaszpi-tenger és az Altaj-hegység közé. Szomszédjai: északról és nyugatról Oroszország, keletről Kína, délről Üzbegisztán, Kirgizisztán és Türkmenisztán, délnyugatról pedig a Kaszpi-tó. Kazahsztán a második legnagyobb szovjet utódállam 2,7 millió négyzetkilométeres területével.
Domborzata nagyon változatos. Nagy kiterjedésű sztyeppék és félsivatagok jellemzik, amiket magas hegyek (Altaj, Tien-Shan és Alatau) határolnak. Éghajlata kontinentális, a magas hegyekben magashegyi, hosszú és kemény telekkel.

Az ország az utóbbi időben a legkedveltebb ázsiai országgá fejlődött a hegyi vadászok körében. Köszönhető ez leginkább az itt élő kiváló trófeaminőségű közép-ázsiai kőszáli kecske, maral szarvas és szibériai őzbak populációnak. 120 cm feletti bakokat és 13-14 kg-ot is meghaladó trófeatömegű maral bikákat terítékre hozni itt nem ritkaság, ezen kívül sok érdekes agancsú szibériai őzbak is puskavégre kerül!

 

Térkép:

Információk az országról:

Kérjük válasszon:

Kapcsolat

Kérdése van, vagy információra van szüksége?

E-mail: info@vadaszutak.hu

Ízelítő a galériából:

Grönland szállás_05

Grönland szállás_05

Tádzsikisztán - tájkép_04

Tádzsikisztán - tájkép_04

Oroszország - Kamcsatka alaptábor (május - medve) gejzírfürdő_01

Oroszország - Kamcsatka alaptábor (május - medve) gejzírfürdő_01

Dél-Afrika Tábla-hegy_05

Dél-Afrika Tábla-hegy_05