Csökkenő ABC Növekvő
Saját kiadványok

Hidvégi-Dr. Jánoska-Dr. Köller-Dr. Vojnits-Dr. Zoltán: Magyarok Ázsia vadászösvényein

Hidvégi-Dr. Jánoska-Dr. Köller-Dr. Vojnits-Dr. Zoltán: Magyarok Ázsia vadászösvényein

3900.- Ft

+ postaköltség


» További kiadványok

Országismertetők: Kamerun

Kamerun Afrika egyik legváltozatosabb országa, négy nagy tájra lehet osztani: délen a sűrű esőerdő parti síkság terül el, melyet az ország közepén található, 1370 métert is elérő, dombokkal tűzdelt Adamaoua fennsík köt össze az északi szavannás tájjal. Messze északon, a Csád Tó környékén a szavannát felváltja a lápos mocsárvidék. Az ország nyugati része ezzel szemben vulkanikus eredetű: ez az erdőkkel borított hegyvidék, ahol megtalálható Nyugat-Afrika legmagasabb csúcsa és egyben aktív vulkánja, a Mont Kamerun (4095 m). Fővárosa: Yaoundé, népessége kb. 15 millió.

Világutazó vadászunk, Dr. Gergely Imre így ír a kameruni vadászatokról:
„Afrika esőerdei területeire, az úgynevezett dzsungelre jellemző a gyakori, szinte mindennapos, nagy mennyiségű csapadék, a magas relatív páratartalom és a pokoli hőség. Ennek megfelelően a dús vegetáció, hatalmas fák, káprázatos növények, sehol máshol nem található, meseszép antilopok, ritka színes madarak, valamint hihetetlen tömegben rovarok, bogarak teszik változatossá az itteni faunát és flórát. Kamerun északi területeire a szavannai vegetáció a jellemző, míg a déli területeken található a klasszikus dzsungel. E két terület vadállománya jelentősen eltér egymástól.
A Közép-Afrikai Köztársasággal és Kongóval határos erdősávhoz hasonló vegetációk megtalálhatók még a Közép-afrikai Köztársaságban, Kongóban, Gabonban, valamint a nyugati partvidék kisebb országaiban Guineától Nigériáig. Jelenleg Kamerun az az ország, amelyet elsősorban tudnék javasolni esőerdei vadászatra, mivel itt a legbiztonságosabb a politikai helyzet, és az esőerdőre jellemző, különleges vadfajokat itt lehet a legnagyobb biztonsággal elejteni."

 

Térkép:

Információk az országról:

Kérjük válasszon:

Kapcsolat

Kérdése van, vagy információra van szüksége?

E-mail: info@vadaszutak.hu

Ízelítő a galériából:

Alaszka tábor_18

Alaszka tábor_18

Kazahsztán táj Dzsungár Alatau_14

Kazahsztán táj Dzsungár Alatau_14

Mauritius tájkép_07

Mauritius tájkép_07

Románia őzbakok_01

Románia őzbakok_01